Specialisaties

Arbeidsrecht
Ambtenarenrecht
Mediation
Erfrecht

Bio

Mr. M.J. (Matthijs) Hoekstra studeerde in 1996 af aan de Universiteit Utrecht. In datzelfde jaar is hij beëdigd als advocaat en hij is sindsdien in Terneuzen werkzaam. Vanaf 2000 heeft hij zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ambtenarenrecht. In 2007 voltooide Matthijs met goed gevolg de specialisatieopleiding Arbeidsrecht aan de Grotius Academie. Erfrecht is de andere specialisatie van Matthijs. Hij adviseert bijvoorbeeld erfgenamen, executeurs, legatarissen en legitimarissen over de afwikkeling van een nalatenschap. Indien nodig, procedeert Matthijs over de verdeling van een erfenis. Tot slot beschikt Matthijs over de nodige kennis van het privacy-recht zoals vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Creativiteit, pragmatisme en nauwkeurigheid kenmerken Matthijs’ handelwijze als advocaat. Met de wens van de cliënt als uitgangspunt wendt hij deze eigenschappen aan om doelgericht naar een juridisch houdbare oplossing toe te werken.

Matthijs is naast advocaat ook mediator. Als mediator begeleidt hij werkgevers en werknemers die samen een oplossing willen bereiken voor hun conflict. Ook erfgenamen kunnen een beroep doen op Matthijs als mediator. Matthijs richt zich daarnaast op het oplossen van conflicten tussen zakelijke partijen.

Matthijs is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en bestuurslid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Zeeland (VAAZ). Van 1 januari 2013 tot medio maart 2018 is hij lid van de raad van de orde van advocaten Zeeland-West-Brabant geweest, waarbinnen hij de laatste drie jaar de functie van waarnemend deken heeft vervuld. Hij was zes jaar secretaris van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

Matthijs heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Erfrecht

Deze registratie verplicht Matthijs elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Specialisatieopleiding

Grotius Academie Arbeidsrecht

Nevenactiviteiten

Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
Bestuurslid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Zeeland (VAAZ)
Klachtenfunctionaris Justion Advocaten

Kennismaken?

Als u met ons van gedachten wilt wisselen over uw zaak of als u eens kennis wilt maken met ons kantoor, neemt u dan gerust contact op.

E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Mobiel telefoonnummer: 
< Naar overzicht