Specialisaties

Bouwrecht
Contractenrecht
Ondernemingsrecht

Bio

Mr. J.W. (Jan-Willem) van Koeveringe is in juni 1988 afgestudeerd in het Nederlands recht en heeft  aansluitend in oktober 1988 het doctoraal belastingrecht afgerond, beide aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie was hij student-assistent bij de Vakgroep Algemene en Inleidende Vakken. Na zijn militaire diensttijd (officier Juridische Zaken Staf 1 LK) start hij in 1990 als belastingadviseur bij Price Waterhouse (rechtsvoorganger van PWC) aanvankelijk in Den Haag en later in Rotterdam. Medio 1992 stapt hij over naar een landelijk opererend subsidie adviesbureau om daar drie jaar voor te werken, het laatste jaar als vennoot.

In mei 1995 start Jan-Willem als zelfstandig jurist en hij is werkzaam in diverse sectoren (projectontwikkeling, bouw, verblijfsrecreatie, visserij), waarin hij zich onder meer bezighoudt met ondernemingsrecht, contractenrecht, franchiserecht, aanbestedingsrecht en bouwrecht (Raad van Arbitrage voor de Bouw). In mei 2000 sluit hij zich aan als partner bij Justion Adviesgroep waar Jan-Willem als juridisch adviseur werkzaam was. Sinds 2007 is Jan-Willem advocaat en partner in de maatschap Justion Advocaten en is gespecialiseerd in de hiervoor genoemde rechtsgebieden. Jan-Willem is tevens sinds 2020  Teamvoorzitter van het Team Ondernemingsrecht en Huur. Hij heeft inmiddels bijzondere kennis van en ervaring met Circulair Bouwen.  

Jan-Willem heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoedrecht
  • Algemene praktijk

Deze registratie verplicht Jan-Willem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Publicaties

  • Opiniestuk voor de Cobouw, ‘De Omgevingswet; wat belangrijk is om nu alvast te weten!’, deel 1 en 2, samen met mr. Jolanda van Koeveringe-Dekker, augustus/september 2022

Specialisatieopleiding

VBRA-/IBR cursus Privaatrechtelijk Bouwrecht

Nevenactiviteiten

Lid Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
Lid Duits-Nederlandse Advocatenvereniging (DNRV e.V.)
Honorair consul van de Duitse Bondsrepubliek voor Zeeland (per 1 oktober 2016)
Voorzitter Stichting Dierenasiel Walcheren
President Lions Middelburg
Lid Lighthouse Zeeland

Kennismaken?

Als u met ons van gedachten wilt wisselen over uw zaak of als u eens kennis wilt maken met ons kantoor, neemt u dan gerust contact op.

E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Mobiel telefoonnummer: 
< Naar overzicht